Starterscursus Blokfluit

groepsles voor beginners

Is dit de cursus die je zoekt?

Heb je altijd al een muziekinstrument willen spelen en is het er nooit van gekomen, dan is hier je kans: een starterscursus blokfluit in een kleine groep. In een ontspannen sfeer een instrument leren bespelen en al snel tot samenspelen komen.

Wat leer je in deze cursus?

Ademhalingstechnieken

Ademhalen is van levensbelang en tegelijkertijd zo gewoon dat we er meestal niet bij stil staan hoe we dat doen. In deze cursus zul je ervaren hoe heerlijk het is om op een ontspannen manier je ademhaling te kunnen sturen. Je leert verschillende manieren van ademen die je thuis kunt blijven oefenen.
De adem is ook de basis voor een mooie, ronde blokfluitklank.

Grepen voor het bespelen van de blokfluit

Je leert de grepen aan de hand van een muziekboek.

Spelen op gehoor

Naast het spelen van bladmuziek leer je ook om melodieën op het gehoor te spelen. Een goede manier om het instrument nog beter te leren kennen.

Samenspelen

Samen met de andere groepsleden ga je al heel snel meerstemmige muziek spelen.

Moet ik noten kunnen lezen?

Voor deze cursus zijn géén ingangsvoorwaarden. Je hoeft dus nog geen noten te kunnen lezen. De muziektheorie is onderdeel van de blokfluitlessen.

Ik heb geen blokfluit; kan ik mij dan toch al aanmelden?

Deelnemers aan deze cursus gaan altblokfluit spelen. Als je nog geen instrument hebt, neem dan contact op met mij. Ik kan je adviseren over de aanschaf. Er is ook een mogelijkheid om te beginnen op een kunststofblokfluit die je van mij in bruikleen kunt krijgen.

Duur:10 lessen van 1 uur (in een groep van 2 of3 personen)
Plaats:Nieuwegein
Dag en tijd:in overleg
Tarief:€ 200 per persoon voor een cursus met 2 personen
€ 150 per persoon voor een cursus met 3 personen